Baza wiedzy

Szczegóły artykułu
dodano: 2022-03-01 cena: 123,00 PLN

Szkolenie "Polski Ład - aktualne problemy"

Wprowadzenie Polskiego Ładu spowodowało szereg zmian dotyczących prawa podatkowego i księgowo-kadrowego. Owe zmiany sprawiły, że księgowi i kadrowi zaczęli borykać się z szeregiem wątpliwości dotyczących prawidłowości wykonywanych przez siebie wyliczeń. Podczas naszego szkolenia postaramy się skupić na najważniejszych problemach, które pojawiły się wraz nową ustawą i postaramy się dokładnie je omówić.

OPIS SZKOLENIA:

Podczas szkolenia omówione zostaną aktualności związane z Polskim Ładem. Przedstawiony zostanie status ustaw nowelizujących Polski Ład, m. in. w zakresie naliczania tzw. podwójnych list płac. Poruszona zostanie kwestia zmian proponowanych w uldze dla klasy średniej. W końcowej części szkolenia uwagę skupimy na różnicach remanentowych przy JDG na KPiR oraz na aktualnym statusie spraw.

PODCZAS SZKOLENIA PRZEDSTAWIONE ZOSTANĄ NASTĘPUJĄCE TEMATY:

1. Status ustaw nowelizujących Polski Ład, m. in.w zakresie naliczania tzw. podwójnych list płac.

2. Zmiany dotyczące ulgi dla klasy średniej.

3. Różnice remanentowe przy JDG na KPiR.

4. Aktualny status spraw.

CZAS TRWANIA: 3h

PROWADZĄCY: Samir Kayyali

CENA: 100 zł netto

PROWADZĄCY

Samir Kayyali  - doradca podatkowy, agent celny, wykładowca akademicki, pionier na rynku podatkowych szkoleń on-line. Uznany dydaktyk i praktyk. Przeprowadził ponad 800 szkoleń stacjonarnych, a w Internecie działa od 2013 roku. Realizował szkolenia m. in. dla Krajowej Izby Doradców Podatkowych, największych polskich banków, firm leasingowych, spółek Skarbu Państwa. Organizował szkolenia przygotowujące do egzaminu na doradcę podatkowego, wykładał ma studiach podyplomowych w dziedzinie prawa podatkowego. Prowadzi kancelarię doradztwa podatkowego.

Samir Kayyali

To tylko część artykułu, w całości przeczytasz go w ramach płatnego dostępu. Wybierz jedną z opcji poniżej i zamów dostęp

Szkolenie on-line "Polski Ład - aktualne problemy"

123,00 PLN