Nasi Partnerzy

-

Fundacja Wspierania i Rozwoju Biur Rachunkowych to przede wszystkim ludzie – wieloletni praktycy, wysokiej klasy eksperci w swoich dziedzinach, gotowi dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniami. Z drugiej strony – nie byłoby Fundacji bez stale rosnącego grona zaufanych partnerów. Wierzymy, że wspierając się wzajemnie, wymieniając doświadczeniami, wiedzą i pomysłami, możemy osiągnąć więcej.

Nasi Partnerzy

Krajowa Izba Biur Rachunkowych- KIBR:

Krajowa Izba Biur Rachunkowych jest organizacją samorządu gospodarczego, reprezentującą interesy gospodarcze zrzeszonych w niej podmiotów, prowadzących działalność w zakresie usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych, podatkowych, a także usług kadrowo-płacowych  w zakresie ich działalności usługowej.

Link do strony KIBR: https://www.kibr.pl

Staniek & Partners Law for Industry

To kancelaria dla ludzi biznesu - znają się znakomicie na prawie i rozumieją biznes. Zapewniają kompleksowe wsparcie prawne i podatkowe przedsiębiorstw. Dla Klientów chcą być nie tylko doradcami, ale przede wszystkim partnerami w biznesowym sukcesie

Dlatego działają tak by nasi Klienci mogli realizować swoje założenia. Dbają o to, aby żadne regulacje prawne nie stanęły temu na przeszkodzie. Tworzą zgrany zespół fachowców, który dzięki swojej różnorodności jest w stanie zapewnić kompleksową obsługę prawno-podatkową każdego przedsiębiorstwa.

Współpracując z uznanymi przedstawicielami świata nauki, równolegle czerpiąc z bogatego doświadczenia biznesowego członków zespołu, tworzą optymalną kompozycję wiedzy praktycznej i teoretycznej. Kancelaria zdecydowanie stawia na doświadczenie naszych współpracowników i nie boi się przy tym wykorzystywać potencjału i pomysłów młodych prawników.

Link do strony: https://staniekandpartners.pl

wFirma - Oprogramowanie dla Biur Rachunkowych

System wFirma dla Biur Rachunkowych to kompletne oprogramowanie w wersji chmurowej, które usprawnia codzienną pracę biur rachunkowych. Pozwala na prowadzenie księgowości podatkowej oraz księgi handlowej w nowoczesny sposób. System umożliwia w pełni intuicyjną i zautomatyzowaną pracę, opartą na gotowych schematach księgowych. Dzięki wbudowanemu modułowi OCR odczytuje automatycznie faktury, dekretuje oraz księguje. W pakiecie dostępny jest również moduł kadr, płac i ubezpieczeń ZUS. System w pełni zastępuje program Płatnik. Dzięki wielu integracjom, np. z ZUS-em, PUE, urzędami skarbowymi, bankowością, Ministerstwem Finansów czy KSeF, biuro rachunkowe nie potrzebuje żadnych innych programów do wysyłki dokumentów.

Oprogramowanie wFirma dla Biur Rachunkowych ułatwia kontakt z klientem dzięki wbudowanemu komunikatorowi. Poprzez dostęp do swojego panelu w systemie, klient zyskuje program do fakturowania, ma wgląd do wyliczeń podatków i ZUS oraz może samodzielnie dodawać faktury kosztowe do przetworzenia przez OCR, co znacznie usprawnia pracę księgowych.

Link do strony: https://wfirma.pl/oprogramowanie-dla-biur-rachunkowych-online

Poradnik Przedsiębiorcy

Portal Poradnik Przedsiębiorcy dedykowany jest wszystkim przedsiębiorcom, księgowym, kadrowym, prawnikom oraz biurom rachunkowym. Naszą misją jest dostarczanie specjalistycznej, lecz przystępnie przekazanej wiedzy. Informujemy o zmianach podatkowych, księgowych, kadrowych i prawnych. W tym celu tworzymy i publikujemy najwyższej jakości artykuły, pisane przez wykwalifikowanych ekspertów w swojej dziedzinie.

Poradnik Przedsiębiorcy znajduje się w top 10 portali o tematyce biznesowo-prawnej w Polsce. Odwiedzany miesięcznie średnio przez 4,5 mln unikalnych czytelników.

Link do strony: https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/

AKADEMIA LTCA:

To platforma szkoleń stacjonarnych, szkoleń online i webinariów w zakresie prawa, podatków, rachunkowości, kadr, płac i finansów. Od wielu lat dostarcza praktyczną wiedzę, oferując szkolenia w różnej formie. Głównym założeniem wszystkich projektów jest profesjonalne podejście do klienta oraz nacisk na praktyczną przydatność usług szkoleniowych. Eksperci to wysokiej rangi specjaliści, których ilość przeprowadzonych szkoleń mówi sama za siebie.

Link do strony Akademii LTCA: https://akademialtca.pl

KANCELARIA NOWACKA & GÓRNICKI

Działająca na terenie całej Polski kancelaria Nowacka & Górnicki, oferuje pomoc w zakresie prawa upadłościowego oraz restrukturyzacyjnego. Kancelarię tworzą specjaliści - Doradcy restrukturyzacyjni, Prawnicy, Księgowi i Analitycy z wieloletnim stażem i doświadczeniem.

Kryzys w przedsiębiorstwie, problemy z regulowaniem zobowiązań, utrata klientów, do niedawna oznaczało konieczność ogłoszenia upadłości lub likwidacji przedsiębiorstwa. Nowe prawo restrukturyzacyjne zmieniło sytuację niewypłacalnych przedsiębiorstw. Przedsiębiorca zyskał realną szansę na nowo stać się konkurencyjnym na rynku, funkcjonować i rozwijać się dzięki porozumieniu z wierzycielami. W wielu przypadkach, pierwszymi, którzy zauważają problemy finansowe przedsiębiorstwa, są księgowi.

To do księgowych zwracają się w pierwszej kolejności przedsiębiorcy, gdy pojawiają się problemy. Właściwą odpowiedzią na kryzys jest szybka reakcja i kontakt z doświadczonymi doradcami restrukturyzacyjnymi.

Link do strony:  http://nowackagornicki.pl

Rozpocznijmy współpracę – oferta współpracy dla Biur Rachunkowych